Hår og styling

Sliter du med statisk hår i vinter?

Sliter du med statisk hår i vinter?

Da er du ikke alene, men frykt ikke; det finnes ting du kan gjøre for at det skal bli bedre.

Definisjonen: Årsaken til statisk elektrisk hår er at det dannes statisk elektrisitet ved friksjon, håret blir eklektisk ladet. Det sier deg kanskje ikke så mye, men det betyr at om håret blir utsatt for friksjon, for eksempel mellom håret og visse typer klær, blir det statisk. Grunnen til at du ofte får elektrisk hår på vinteren fremfor på sommeren, er at det er lite fuktighet i luften i kalde perioder, noe som forsterker effekten.

Hvis du har statisk hår, vil det hjelpe å tilføre fuktighet og pleie. Mangel på fuktighet i håret øker risikoen for statisk hår når det samtidig blir utsatt for friksjon. På vinteren bruker vi mye skjerf, luer, hatter og pannebånd -og dette skaper friksjon. Spesielt når materialet er syntetisk.  

Skandinaviske hårtyper har ofte tynne (men mange) hårstrå, og mangler naturlig fuktighet. Jo tynnere og bløtere selve hårstråene er jo lettere får man statisk hår. Derfor vil det hjelpe å bruke en god fuktighetsserie i vinterhalvåret, da blir det mye bedre. Hvis du er redd for at håret skal tynge ved å bruke kun fuktighetsprodukter kan du heller velge å kombinere med en volume sjampo, sammen med en fuktighetsbalsam og kur. - Husk at balsam og kur kun skal i lengdene, derfor vil det ikke tynge håret slik at det klapper sammen. 

Det er spesielt viktig å alltid bruke balsam når du vasker håret. Slik forebygger du elektrisk hår. Det er også lurt å bruke en god fuktighetskur en til to ganger i uken. Vi har mange alternativer på fuktighetsserier i nettbutikken. Hvis du vil ha hjelp til å velge de riktige produktene for akkurat deg så er det bare å sende en mail så hjelper vi deg gjerne! 

- Fuktighetsgivende sjampoer

- Volumegivende sjampoer

Fuktighetsgivende balsamer

- Fuktighetsgivende Hårkurer

Et annet godt tips er å bruke et leave-in produkt når det er blitt veldig ille, som en quick fix på problemet. Ha en balsamspray, olje eller creme i vesken. Når problemet oppstår er det bare å tilføre litt fuktighet, så vil det gi seg med en gang.

Leave-in produkter her.

Et forebyggende godt tips er å spraye litt hårspray i luen din før du tar den i bruk. Dette vil minske friksjonen.

Hårspray her.

 

Håper at du fikk noen gode tips her i dag!

- Oda 

 

Leser neste

Bedriftgaver som sprer glede
Slik vasker du håret riktig!

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer er modererte før de publiseres.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.