Hår og styling

5 grunner til at du mister hår

5 grunner til at du mister hår

Hårtap, hvorfor opplever vi dette? La oss høre fra frisøren. 

Vi utforsker 5 ulike grunner til hårtap: 

1. Naturlige vekstfaser

2. Håravfall hos menn & testosteronenes rolle

3. Stress & inflammasjon

4. Graviditet og amming

5. Sykdom & medikamenter

La oss se nærmere på de ulike grunnene til at vi kan oppleve hårtap, og se på mulige løsninger som kan hjelpe. 

1. Naturlige vekstfaser

Vi har alle opplevd perioder hvor vi mister mye hår og dette kan føles skikkelig skummelt. Hva er det som skjer? Kommer det noen gang til å stoppe, er spørsmål jeg ofte får som frisør. Svaret er at i de aller fleste tilfeller så er denne type hårfelling helt normalt.

Alle mennesker, gutter og jenter, er født med ett antall hårsekker hvor antallet hårstrå allerede finnes inne i hårsekken. Hvert hårstrå har en prebestemt vekstperiode og denne varierer veldig, alt fra 2-7 år. Det vil si at ut i fra hvor lang vekstperiode ditt hår har så vil du hvert 2-7 år ha en røyteperiode hvor du feller mer hår enn ellers. Dette er helt normalt og det vil i løpet av de neste seks månedene være ferdig, da kommer det nytt og friskt hår tilbake.

2. Håravfall hos menn & testosteronenes rolle

Når det kommer til håravfall hos menn så har det seg sånn at hormonet testosteron forkorter vekstperioden til håret. Hvis man har høy produksjon av testosteron så vil hormonet presse håret ut av hårsekken før vekstperioden er over. Det vil si at ett hår som egentlig har prebestemt fem leveår kan skyves ut etter tre år, og til slutt så er hårsekken tom for hår. Da er det dessverre for sent å gjøre noe med håravfallet.

Det er som regel når håravfallet er godt i gang at menn kommer fortvilet til meg, da er det ikke så mye jeg kan gjøre. Så hvis du er mann og har mye håravfall i familien så kan det være avgjørende å jobbe forebyggende. Håravfallsprodukter til menn skal nemlig jobbe opp mot hårsekken og forhindre at den feller hårene før den skal. Er du interessert i slike produkter så kan du finne dem her.

3. Stress & inflammasjon

Det kan også være andre grunner til at man mister mye hår der den største faktoren er stress. Inflammasjon i kroppen over en lengre periode gjør at kroppen er i alarmberedskap; da er det hår, negler og hud det første den nedprioriterer.

4. Graviditet og amming

Derimot er det helt naturlig at en slikt håravfall skjer etter graviditet og under amming. Da har kroppen mer enn nok å tenke på.

5. Sykdom & medikamenter

I sjeldne tilfeller kan håravfallet skyldes sykdom og bruk av medikamenter. Tenk igjennom om det er noen nye medisiner du har begynt på og kontakt eventuelt lege for å diskutere om det kan ha noen sammenheng.

Hva kan hjelpe?

Heldigvis finnes det jo hjelp i flere av tilfellene. Det å ta godt vare på hodebunn og hår er både forebyggende og reparerende.

For hodebunnen:

Living Proof Scalp Care Revitalizing Treatment - behandling for hodebunnen

Hvordan å bruke
Påfør direkte i hodebunnen. Bruk i vått eller tørt hår. Masser inn og ikke skyll. For best resultat, bruk daglig.

Påføringstips
Når du påfører i tørt hår, sørg for å børste først for å lage i rene deler å jobbe med.
Påfør kun så mye som nødvendig!
Masser så lenge du vil! Det er ingen begrensninger her, minimum vil være 1-2 minutter! Dette produktet kommer med en egen del for hodebunnsmassasje, som stimulerer hodebunnen og kjennes utrolig god ut!

Vivifying Remedy Sensitive Scalps - Intensiv behandling som motvirker håravfall, for sensitiv hodebunn

Påfør produktet i hodebunnen etter håret er vasket cirka 2 ganger i uka. La det virke noen minutter før du massérer. Skal ikke skylles ut. Ristes før bruk.

I dusjen: 
Micro Stimulating Hair Bath - Forebyggende sjampo mot håravfall

Hodebunns-sjampo mot hårtap.
Vasker håret skånsomt og motvirker hårtap, samt fjerner giftstoffer fra hodebunnen og hjelper fysiologisk hårvekst takket være naturlige stamceller, biodynamisk hestekastanjeekstrakt og biodynamisk essensiell peppermynteolje.

Påføres i fuktig hår, massér inn og skyll. Gjenta om nødvendig.

Føler du deg fortsatt usikker på ditt håravfall, eller kanskje du kunne tenke deg en samtale på e-post eller via video hvor vi kommer med anbefalinger på produkter? Ta kontakt på mail, så setter vi opp en gratis konsultasjon.

Leser neste

Tiramisu-hårtrenden, hva er det?
4 avgjørende produkter for å ta vare på farget hår

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer er modererte før de publiseres.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.