Hår og styling

4 avgjørende produkter for å ta vare på farget hår

4 avgjørende produkter for å ta vare på farget hår

Når du har brukt penger på å få drømmefargen hos frisøren så er det avgjørende å bruke riktige produkter for å bevare fargen på best mulig måte.

Den beste investeringen du kan gjøre for ditt fargede hår er å bruke riktige produkter. Spesielt hvis du har farget håret i sterke farger som rødt eller kobber, samt «crazy colors» som rosa eller blått.

Våre 4 tips til å ta vare farger hår:

1. Leave in

2. Kur

3. Valg av sjampo og balsam

4. Varmebeskyttende

Men først, hva går under definisjonen farget hår? 

Dette er ikke alltid så lett å vite da det finnes utallige behandlinger hos frisøren. Striping, farge ettervekst, bayalage, minicolor og fargedesgin; for å nevne noen. Sannheten er at de aller fleste har farget håret så lenge man har drevet med noen form for fargekorrigering. Det er ofte slik at frisørene avslutter en stripebehandling med en minicolor og da har du per definisjon farget håret.

1. Leave-in

Hvis jeg måtte velge ut kun ett type produkt som jeg ville anbefalt til alle som farget håret sitt så ville det vært en fargebevarende leave-in spray. Den er lett å bruke, fordeler seg lett i hele håret og tar kun noen sekunder å påføre. Ofte så er slike produkter også et multi-produkt som har mange andre egenskaper. Som for eksempel at den er varmebeskyttende og har en balsamerende- og fuktighetsgivende effekt. Vi anbefaler Color Protection Veil fra O-Way. 

2. Hårkur

Det andre produktet som jeg anbefaler er en god hårkur som også har fargebevarende effekter. Det skal sies at det er mange produkterserier som nå har valgt å putte inn fargebevarende effekter i alle sine pleieprodukter, som for eksempel O-Way og Living Proof. Da velger du er kur som skal dekke andre behov håret ditt trenger. For eksempel hvis du har tørt hår så velger du en kur med masse fuktighet osv.

Du finner vår favoritt hårkurer her.

3. Valg av sjampo og balsam

Ellers er det viktig å kontinuerlig bruke sjampo og balsam som tar vare på hårfargen din. Det er tross alt de produktene du bruker hver dag som sliter eller tar vare på håret ditt alt ettersom. Finn dine favoritt her.

Er du nysgjerrig på om du vasker håret ditt på riktig måte? Les et blogginnlegg om akkurat dette her.

4. Varmebeskyttende

Varmebehandlinger som bruk av føner, rettetang og krølltang suger fargen ut av håret, så bruk alltid varmebeskyttende. Disse fungerer ekstremt godt, jeg lover!

Du finner våre varmebeskyttende her.

Husk sola! Det samme gjelder nemlig varme og strålene fra sola, den lysner hårfargen din. Det aller beste er å bruke en solhatt, men det finnes også hårprodukter som har uv-beskyttelse.

 

Leser neste

5 grunner til at du mister hår
Stylingtrender - hår 2024

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer er modererte før de publiseres.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.